top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

Letterfretter vraagt: interview met auteur Marijke Vos


Biografie

Naam: Marijke Vos

Leeftijd: 33 jaar

Nationaliteit: Nederlandse (Uden)

Job: auteur, freelance tekstschrijver, maatschappelijk werker (op zoek naar balans :)

Andere hobby's: lezen, schilderen, naaien, concerten, gezelligheid met vrienden als "Bourgondische Brabander".


Hoe is het allemaal begonnen? Ik schreef al een tijdje blogs op mijn eigen website. Na jarenlang hikken op mijn eerste manuscript stuurde ik het in 2013 in voor de wedstrijd van chicklit.nl. Ik kwam tot de top 3 en kreeg lovende woorden. Toen is het balletje gaan rollen. Na 2 boeken in eigen beheer, kwam begin 2018 mijn debuutroman "Ik kom je halen!" uit. Ik stapte over naar een andere uitgever en afgelopen november kwam Van Chanel naar Flanel uit bij Loft Books.


Wat komt er nog aan?

Momenteel werk ik aan de eerste versie van "Echt Genoten", een feelgood roman over Janna, een ambitieuze advocate die vechtscheiding tussen twee Bekende Nederlanders als zaak krijgt. Ze worstelt met de druk van haar baas, de grillen van haar cliente én de charmes van de knappe advocaat van de tegenpartij. Het manuscript mag bijna naar de proeflezers en dan ga ik zelf verder met "Sabotage!"(werktitel). Dit verhaal moet nog worden herschreven, de laatste foutjes eruit en de feedback verwerken. Sabotage gaat over Nadja, die tijdelijk in het huisje van haar oudtante woont, aan de rand van een landgoed wat op het punt staat om gesloopt te worden. Samen met de excentrieke leden van de lokale schilderclub probeert ze de sloop van het landhuis tegen te houden. 


Letterfretter las al "Van Chanel naar flanel" met een 3,5/5 score. Even bijvermelden dat ik normalerwijs geen chicklit-fan ben maar dit was wel leuk geschreven en had meer lagen dan ik meestal kan terugvinden in feelgood romans :)


5 vragen aan de auteur


1. Wat vind je leuk aan schrijven?

Het allerleukste aan schrijven vind ik het verzinnen van nieuwe verhalen. Ik kan ontzettend veel creativiteit kwijt tijdens het schrijven. Ik zit altijd boordevol ideeën en vind het fijn om de eerste versie van een verhaal te schrijven: alles ligt dan nog open, het kan nog alle kanten op. Herschrijven is niet perse mijn hobby 😉 Al moet ik wel erkennen dat het verhaal er uiteraard beter van wordt.


2. Lees je zelf veel?

Jazeker! Ik lees gemiddeld 2 boeken per maand. Is dat veel? Wel als je hebt gelezen wat ik daarnaast nog allemaal doe. Ik lees vooral feelgood, (historische) romans, young adult en fantasy. Ik probeer elke avond voor het slapen gaan te lezen. 


3. Wat zou je nooit lezen en ook nooit schrijven?

Nou, nooit is wel heel definitief, maar ik ben geen fan van thrillers of horror. Al die CSI-achtige boeken, daar heb ik niets mee. Ik lees het niet snel en zou het ook niet zo snel gaan schrijven. Maar zeg nooit nooit... 


4. Hoe leer je bij?

Ik leer vooral door veel te lezen, dat zou ik echt alle aspirant-schrijvers willen adviseren. Door veel te lezen, leer je over verschillende stijlen, wat vind ik mooi en wat niet? Wat spreekt aan en wat niet? Daarnaast ben ik lid van een schrijfclub; eens per maand komen we samen om, onder begeleiding van een schrijfcoach, elkaars werk te bespreken en bekritiseren 😉 Daarnaast leer ik ook van de recensies die ik lees en de feedback van de proeflezers. 


5. Waar haalde je je inspiratie voor het verhaal van Chanel naar Flanel? Heb je zelf of heeft iemand in jouw omgeving zoiets meegemaakt?

Gelukkig niet! Mijn inspiratie komt overal vandaan: series, films, boeken, verhalen om me heen. Als maatschappelijk werker heb ik natuurlijk dagelijks met allerlei levensverhalen te maken. De situatie van oom Charlie (de vervuiling, het verzamelen) is iets wat ik wel vaker tegenkom. Voor de rest is het vooral een combinatie van alles om me heen, samen met mijn eigen fantasie! 


Dank je wel Marijke en veel succes met de nieuwe boeken!


Meer weten over Marijke Vos? www.marijkeswereld.nl

69 views

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page