top of page
blur-book-stack-books-590493.jpg

OVER DE LETTERFRETTER

Al zo lang ik mij kan herinneren hou ik van letters. Woorden. Zinnen. Boeken. Tijdschriften. Ik lees de tekst op een cornflakesdoos vroeg in de ochtend en zet me in het weekend in de zetel voor de krant met al haar bijlages. Die lees ik achterstevoren, puur uit gewoonte. De bib, boekenwinkels zoals Waterstones, mijn e-reader en beduimelde exemplaar van De Marathon van Stephen King. Onvergetelijke herinneringen...

Mijn loopbaan begon als copywriter in een reclamebureau, daarna stapte ik over naar de the dark side... De klantzijde. Hier kwam ook steeds meer strategie en marketing aan te pas. Maar het schrijven van teksten voor de offline/online communicatie heb ik nooit los kunnen laten. Dat blijf ik meer dan 15 jaar later nog steeds doen.

Het idee voor deze website ontstond tijdens een filemoment in de auto. Waarom niet dieper ingaan op mijn passie van het eerste uur? Waarom niet mensen samenbrengen en van elkaar laten leren? Op deze site vertel ik dan over mijn ervaringen: de boeken die ik zelf lees en degene die ik met onze dochters (nu 9 en 13 jaar) ontdek. Boeken uit de bib, Kringloopwinkel en recensieboeken. Lezen en schrijven, het komt allemaal samen in De Letterfretter. 

Ondertussen ben ik afgestudeerd als Leescoach aan de Odisee hogeschool en leerde ik ook meer de theorie kennen achter leesplezier en leesstrategieën voor kinderen. In de lokale schoolbib was ik leesjuf van dienst. Ik hielp de kleuters en lagereschoolkinderen bij het vinden van boeken die bij hen passen. 

Mijn eindwerk in samenwerking met de school van mijn eigen dochters zorgde voor het antwoord op 2 onderzoeksvragen: de invloed van een nieuwe leesmethode op de vooruitgang van kinderen in het eerste leerjaar en alternatieve manieren om kinderen thuis aan het lezen te krijgen. Daarna hebben een collega Leescoach en ikzelf mee geholpen aan het opzetten van een Boekenweek in een lokale school. En zijn er tal van workshops gevolgd voor baby's, peuters, kleuters, eerste lezertjes, kinderen die niet graag lezen ...  


Heb je zelf nood aan tips voor je kinderen of wil je brainstormen rond leesbeleid in jouw school? Of zoek je creatieve ideeën voor in de bibliotheek? Laat het mij weten en we maken een afspraak. 

Many happy readings!

Master Letterfretter Annemieke

Over de letterfretter: About
bottom of page