top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

De Boekenkast van... Ine De Volder

Updated: Jun 17, 2022

We kijken vandaag mee in de boekenkast van leerkracht, auteur en boekenfan Ine.


Hoeveel boeken heb je en hoe is het allemaal begonnen?

Als juf heb ik een ruime kinderboekencollectie. Ik heb een zwak voor mooie prentenboeken en lees ook heel graag voor. Alle boeken staan gesorteerd per thema. De voorbije 10 jaar heb ik zo’n 250 kinderboeken verzameld. Sommige boeken koop ik nieuw, maar ik ga ook graag op schattenjacht op de bibverkopen. Hier vind ik soms echte pareltjes voor een prikje! En sinds ik boekrecensies schrijf voor een eigen boekenblog de_boekenjuf, is mijn collectie nog verder uitgebreid.


Wie zijn je lievelingsauteurs?


Een boek dat zeker niet in mijn boekenkast mocht ontbreken, is “Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes”. Het bevat inspirerende verhalen over wel honderd bijzondere vrouwen. Die boodschap wil ik ook mijn dochter meegeven, dat ze haar dromen mag najagen en worden wie ze wilt zijn.


Als je van poëzie houdt, is “Een wonderprachtig dier” een echte aanrader, een dierengedicht voor elke dag van het jaar. En win-win, want een deel van de opbrengst gaat naar het wereldnatuurfonds.


Ik ben dol op humoristische kinderboeken. De boeken van Kim Crabeels zijn altijd heerlijk sprankelend geschreven, ze is meesterlijk in het spelen met taal en originele woordspelingen, haar verhalen steeds grappig en verfrissend. Eén van mijn favorieten is “Meneer blobvis zkt. een liefje” met illustraties van Emma Thyssen. In “Tante Teefje” goochelt Ruth Verstraeten op hilarische wijze met rijm! “Ik wil mijn hoed terug” is dan weer woordeloos grappig, de illustraties spreken voor zich.


Voor oudere kinderen kan ik “Er was misschien eens” van Kamiel De Bruyne aanraden, een verzameling verhalen die echt, of misschien ook niet, gebeurd zijn. Aan de lezer om te raden en ontdekken! Houden je kids meer van informatieve boeken? Dan zijn “Mag je haaien aaien?” en “Atlas” ideaal leesvoer, ook grafisch zijn het echte pareltjes! Een klassieker die niet mag ontbreken in mijn boekenkast is “De gruffalo”. Naast de spanning en de rijm is het plot echt geniaal gevonden!Heb je nog andere speciale boeken?

In mijn boekenkast staan ook zelf geschreven boeken, zoals “Wat als?”, een zoekboek vol fantasievolle figuren en absurde situaties. Dit boek zal altijd speciaal blijven omdat het mijn debuut was als prentenboekenschrijver. Ik heb het in meerdere talen, want intussen is het boek ook in China en de Verenigde Staten gepubliceerd. Naast verhalen schrijf ik ook kinderpoëzie, zoals “De taart op de kers”. Recent kreeg ik het fantastische nieuws dat een gedicht uit dit boek een poëziester gewonnen heeft. Echt wel de kers op de taart! 😉


Eigen boeken (Letterfretter las met plezier Het Gekke Kinderwoordenboek):

Meer weten over Ine De Volder? Kijk dan zeker even op deze website: https://devolderine.wixsite.com/home/over-mij

158 views
Post: Blog2_Post
bottom of page