top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

De Boekenkast van... Emma en Nienke


Hoeveel boeken hebben jullie?

Wij hebben op het moment 1458 boeken! Hoe weten we dit zo precies? Alles wordt bijgehouden in een document waarin ook staat waar de boeken zich in de kast bevinden, om het overzicht te houden.


Hoe is de kast ingedeeld?

Onze indeling is vrij simpel. Ten eerste hebben we leesboeken, kinderboeken, informatieboeken en sprookjesboeken uit elkaar gehaald. Deze staan dus ook nooit samen in 1 vak. Vervolgens hebben we voor onze leesboeken gesorteerd welke we beide hebben gelezen, welke een van ons beide heeft gelezen maar de andere nog niet en de volledig ongelezen boeken. Op het moment lezen we om en om: eerst een nog helemaal ongelezen boek, daarna een boek wat de ander al wel heeft gelezen. Hierin mogen we natuurlijk een serie wel gewoon achter elkaar doorlezen.Hoe is het allemaal begonnen?

Nienke: Ik ben toch al wel een goede 12 à 13 jaar bezig met verzamelen. De eerste boeken die ik kocht waren de "Kippenvel" boeken! Deze heb ik nog steeds. In eerste instantie kocht ik al mijn boeken tweedehands of op de markt, daar ging al mijn zakgeld naartoe. Mijn ouders waren niet erg enthousiast over mijn boekenliefde :). Daardoor heb ik ook heel veel boeken weg moeten doen. Nu ik op mezelf woon, hoeft dat natuurlijk gelukkig niet meer.

Emma: Bij mij is boeken verzamelen er met de paplepel ingegoten. Zowel mijn moeder als mijn oma hebben/hadden ook een grote collectie aan boeken. Op elke verjaardag kreeg ik wel een boek, meestal van mijn oma, maar ook van andere familieleden. Hier was ik toen al zo gelukkig mee! Ik weet dus ook niet anders dan dat ik een volle boekenkast op mijn kamer heb gehad. Mijn eerste memorabele boek wat ik zelf heb gekocht, was de omnibus van "Bloemen op Zolder" van Virginia Andrews. Deze heb ik gekocht toen ik 13 was met m’n eerst verdiende oppasgeld. Het was best wel speciaal, omdat ik deze heb moeten bestellen bij de boekwinkel, iets wat ik nooit echt deed... Ik kocht normaliter gewoon de halve selectie voor jongeren in de winkel leeg!


Wat zijn jullie lievelingsboeken en wat raden jullie aan?

Nienke: Ik heb keuzestress, waarom doe je me dit aan :). Boeken die ik al meerdere keren heb herlezen omdat ik ze zo leuk vond, zijn uiteraard Harry Potter, “Howls Moving Castle” van Diana Wynne Jones, en de Oscar Wilde Fairy Tales. De magie in die werelden is wat mij echt aanspreekt, het is het stukje betovering die deze wereld lijkt te missen. Mijn favorieten en wat ik echte aanraders vind, zijn de “Gone” reeks door Michael Grant, "Uprooted" door Naomi Novik en “The Bone Witch” reeks door Rin Chupeco.

Emma: Daar gaan we, het breekt altijd weer mijn boekenhart om te moeten kiezen. Tot mijn echte favorieten behoren toch wel “De Kinderdief” door Brom (aanrader!), de “Percy Jackson” boeken door Rick Riordan, de “Eragon” reeks door Christopher Paolini en uiteraard ook Harry Potter, al heb ik over die laatste toch wel gemengde gevoelens de laatste tijd. Echte aanraders zijn voor mij ook nog “De verborgen universiteit” reeks door Natalie Koch en Erebos door Ursula Poznanski. Ontdek gerust al mijn favorieten!

85 views

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page