top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

Letterfretter ontdekt: Pippo en Pompoen

Kennen jullie deze al: de voorleestijdschriften Pippo en Pompoen? De kinderen en wij hebben hier al zoveel van genoten, we zijn echte fans geworden! We lezen hier uit voor sinds de eerste verjaardag van onze jongste Letterfretter-dochter, dus 8 jaar ondertussen. En het is meegegroeid met de tweede dochter. Nu staat het abonnement op haar naam en daar is ze heel trots op. Onze kinderen kijken allebei nog steeds uit naar het maandelijks "boekje" in de brievenbus. Deze geweldige tip wilde ik dan ook graag delen.


Pluspunten

  • Elke maand krijg je een voorleestijdschrift in de bus, dus geen gebrek aan nieuw leesvoer.

  • Het magazine wordt verstuurd op naam van het kind: altijd leuk om zelf ook eens post te krijgen!

  • Veel variatie aan inhoud, dus het kind kan zelf kiezen of er een kort verhaaltje of een langer stuk wordt voorgelezen.

  • Herkenbaarheid door de personages die elke keer terugkomen (voorkeuren).

  • Past bij de leeftijd en de dingen waar ze op dat moment mee bezig zijn.

  • Vaak ook handig als er op school rond een thema wordt gewerkt en je materiaal moet meegeven. Hier zijn wij ervaringsdeskundigen :).

  • Beschikbaar voor België en Nederland.


Inhoud

Voor Pippo (1-3 jaar) zijn de vaste elementen Aapje Pippo, de avonturen van Max, Beertje Bruin, Muisje Meisje, ... Er staat telkens een onderwerp in de kijker: lente, zomer, gevoelens, groot worden enzoverder. Bij Muisje Meisje is er vaak ook een interactief aspect waarbij je het kartonnen figuurtje kan uitduwen en hiermee door gleufjes in de tekening gaan. Dat vonden onze kinderen helemaal toppie! Een aantal exemplaren van de Pippo's liggen nog altijd in de kast en worden regelmatig uitgehaald om mee te spelen, zelfs nu ze al lang geen 3 jaar meer zijn!


Voor Pompoen (3-7 jaar) is dat om te beginnen een prentenboekverhaal, steeds van een andere schrijver en illustrator dus je kind komt in contact met verschillende stijlen. Daarnaast heb je ook altijd weetjes: een vraag van de maand en het Pompoendier waar meer info over wordt gegeven. De vaste vriendjes zijn hier opnieuw Beertje Bruin, aangevuld met De Familie van Haren, Samsam, Heksje Zouk, ... Vaak aangevuld met spelletjes of een knutselidee.


Meer info op www.pippo.be en www.pompoen.com


Voorbeelden Pippo

Voorbeelden Pompoen


93 views

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page