top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

Letterfretter ontdekt: Julia Donaldson

Julia groeide op in London in een huis met haar ouders, grootmoeder, tante, oom, jongere zus Mary en kat Geoffrey. Mary en Julia geloofden allebei dat Geoffrey eigenlijk een prins was en wilden later met hem trouwen. Deze en andere verzinsels waren vanaf jonge leeftijd een deel van hun dagelijks leven. Julia schreef verschillende shows en balletvoorstellingen om thuis uit te voeren. Na haar studies Toneel en Frans trouwde ze met Malcolm, een gitaarspelende dokter-in-spe. Eerst schreef Julia liedjes en zong ze ook op kindertelevisie. Een van die liedjes werd omgevormd tot een boek met illustraties van Axel Scheffler onder de naam "A squash and a squeeze". Julia en Axel werkten nog veel samen, onder meer voor de wereldbekende Gruffalo. Haar boeken zijn vaak op rijm en heel grappig en slim.

Hieronder een selectie van haar kinderboeken die we gelezen hebben en aanraden.


Boeken

1. De Gruffalo (2013)

Verhaal: Een boek op rijm over een slimme muis die praat over een fantasiedier en zo iedereen die hem wil opeten afschrikt. Plots blijkt dat dier toch te bestaan...


Weetje: er bestaat ook een mooie kortfilm van dit boek.

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Aantal sterren: 5

2. Detectivehond (2017)

Verhaal: De hond van Jos kan geweldig goed speuren. Op een dag zijn de boeken van de klas gestolen en helpt hij mee zoeken naar de dader.


Leeftijd: vanaf 4 jaar.

Aantal sterren: 33. De wegpiraat (2011)

Verhaal: De rat is de schrik van het bos en neemt al het eten af van de andere dieren. Tot er een slim gansje met een oplossing komt. Dit boek lijkt erg op de Gruffalo, maar is toch heel goed.


Leeftijd: vanaf 4 jaar.

Aantal sterren: 4,5


4. Op een verre planeet (2019)

Verhaal: Rooie Margreet en Blauwe Daan zijn buitenaardse wezens van een verre planeet. Volgens hun families mogen zij niet met elkaar omgaan. Maar daar zijn Margreet en Daan het absoluut niet mee eens.


Leeftijd: vanaf 4 jaar

Nog te lezen

5. Trouwerij op de boerderij (2014)

Verhaal: Vogelverschrikkers Douwe en Doortje willen met elkaar trouwen en alle dieren van de boerderij mogen komen. Maar ineens zet de boer een andere vogelverschrikker op Douwes plaats.


Leeftijd: vanaf 4 jaar

Aantal sterren: 3

6. De koning en de kok (2019)

Verhaal: De koning heeft honger, maar hij heeft alle koks afgekeurd. Alleen Markoen is er nog, maar hij durft niets. Geen vis vangen, geen aardappels rooien en geen frietjes maken. Toch is de koning heel tevreden en praat hij alles goed wat Markoen doet. Heel grappig!


Leeftijd: vanaf 5 jaar

Aantal sterren: 4,5
7. Vogel vliegop (2020)

Verhaal: Vliegop jaagt altijd alle andere vogels weg. Zelfs al bedoelen ze het goed en willen ze alleen maar praten of gezellig samen eten. Maar laat de gevaarlijke Rover zich zo gemakkelijk wegjagen?


Leeftijd: vanaf 4 jaar

Aantal sterren: 3
100 views

Recent Posts

See All

Komentáře


Post: Blog2_Post
bottom of page