top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

Letterfretter ontdekt: Emiri Hayashi

Updated: Jan 26, 2019

Emiri Hayashi is een Japanse schrijfster en illustratrice. Ze studeert Franse literatuur aan de universiteit van Tokyo en werkt eerst in een uitgeverij. In 1999 verhuist ze dan naar Frankrijk om een opleiding grafische vormgeving te volgen. Vanaf 2001 begint ze kinderboeken te illustreren. Haar verhalen worden uitgegeven in verschillende landen.

Emir Hayashi heeft een heel herkenbare stijl: strak, en toch lieflijk en mooi. Ze schreef meer dan 30 boeken, waarvan ik er hieronder 7 uitlicht. Ik leerde haar een paar jaar geleden kennen door het boek "Wat is het mooi donker", maar meer recent ook door andere uitgaves die we in de bibliotheek vonden. Onze jongste dochter haalt die spontaan uit de rekken :). Hoog tijd om dit aan andere Letterfretters voor te stellen, dacht ik zo...


Boeken

1. Wat is de zee mooi (2013)

Achterflap: Een klein visje neemt je mee op een tocht onder water. Je ontdekt wie er allemaal zwemt in de mooie blauwe zee. Je ontmoet één grote walvis, twee verliefde schildpadden tot wel duizend kleine visjes! Geniet van deze bijzondere reis in de zee.


Pluspunt: tellen en zoeken, zilver/fluo/glitter

Leeftijd: vanaf 2 jaar. Wij hebben het gelezen met de dochter van 5 jaar. Zij vond het een toppertje!


2. Wat is het mooi donker (2012)

Achterflap: Een lief katje neemt je mee op reis door de nacht. Je ontdekt wat er in het donker gebeurt en wie er allemaal wakker of onderweg is. Verder tel je één maan, twee ogen en zo verder tot wel duizend glinsterende sterren! Geniet van deze bijzondere tocht door het donker.


Pluspunt: zoeken, zilver/fluo/voelen

Leeftijd: vanaf 2 jaar. Wij hebben het al een tijdje in onze boekenkast staan.
3. Wat is de sneeuw mooi (2013)

Achterflap: Een lief konijntje neemt je mee naar een winters bos. Je ontdekt wie er allemaal in de sneeuw wonen. Je ontmoet één groot rendier, twee speelse beertjes tot wel duizend sneeuwvlokjes!

Pluspunt: tellen en zoeken, glitter/voelen

Leeftijd: vanaf 2 jaar. Wij hebben gelezen met de dochter van 5 jaar. Die vond de zilveren bomen en schattige wouddieren prachtig! Op elke bladzijde kan je ook voelen aan het konijntje...
4. Wat is de lucht mooi (2018)

Achterflap: Een jonge vogel en zijn twee zorgzame ouders gaan samen een grote reis maken. Als het regent, schuilen ze in hun nest. En als het weer droog is, vliegt het vogeltje met heel veel vriendjes boven zee.


Pluspunt: glitter/voelen

Leeftijd: vanaf 2 jaar. Wij hebben het gelezen met de dochter van 5 jaar. De gezichtjes van de vogels, de wolken, de regen, de baan van een vliegtuig: alles wat zachter is, werd uitvoerig bepoteld :)5. Wat is de tuin mooi (wordt niet meer herdrukt, nog tweedehands beschikbaar)

Achterflap: Een klein lieveheersbeestje verkent de tuin. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kijkt het rond. Natuurlijk zijn er ook nog andere dieren in de tuin. Kijk maar goed naar wat ze allemaal meemaken.


Pluspunt: tellen en zoeken, glitter/voelen

Leeftijd: vanaf 2 jaar.
6. Wat ben jij lief (2014)

Achterflap: Een klein beertje en zijn mama houden veel van elkaar. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat blijven ze samen. Natuurlijk zijn er ook nog andere dieren in het bos. Kijk maar goed naar wat ze allemaal meemaken.


Pluspunt: tellen en zoeken, glitter/voelen

Leeftijd: vanaf 2 jaar. Staat op de leeslijst.7. Wat is mama lief (2018)

Achterflap: Een kleine pandabeer en zijn moeder gaan samen wandelen. Zijn mama zoekt eten als hij honger heeft. En als hij wil spelen, verzint mama een spelletje. Kleine panda gaat graag op ontdekking uit en zijn moeder geeft hem die vrijheid. Tenslotte is mama moe, daarom geeft kleine panda haar een lieve knuffel.


Pluspunt: glitter/voelen

Leeftijd: vanaf 2 jaar. Gelezen met de dochter van 5 jaar, was iets minder activiteit aan te beleven en aan te zien dan andere boeken in de reeks.

33 views

Recent Posts

See All

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page