top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

Letterfretter ontdekt: Anna Llenas

Updated: Mar 27, 2019

Anna Llenas is een illustratrice uit Spanje die meer dan 10 boeken op haar naam heeft staan, waarvan heel wat vertaald naar het Nederlands. Ze zijn altijd heel kleurrijk, met originele uitgeknipte kartonnen personages en een diepere boodschap, bijvoorbeeld over emoties. Ondertussen heeft zij ook een uitgebreide collectie van decoratiemateriaal en badmatten :) op haar Spaanse website.

Hieronder een selectie van haar kinderboeken die we gelezen hebben of willen lezen.


Boeken

1. Blij met mij (2018)

Verhaal: Julie is een heel normaal meisje met een heel normaal leventje. Tot ze zich opeens leeg voelt. Helemaal leeg... Ze probeert de leegte op te vullen in de hoopt dat het verdwijnt. Lukt het haar?


Pluspunt: Begint donker, maar wanneer Julie een echte oplossing vindt voor haar probleem, wordt het heel kleurrijk en mooi. Kinderen snappen wel de grote lijnen van het (diepzinnige) verhaal.

Leeftijd: vanaf 5 jaar. Wij hebben het gelezen met de dochters van 5 en 9 jaar.2. Het kleurenmonster (2017)

Verhaal: Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Met een meisje probeert hij al deze emoties een eigen plek te geven.


Pluspunt: Eenvoudige en dus minder prijzige versie van het pop-up boek.

Leeftijd: vanaf 4-6 jaar onder begeleiding.

Weetje: er bestaat ook een kleurboek van het Kleurenmonster.

3. Kleine mol raast maar door (2018)

Verhaal: Kleine Mol kan nooit stil zitten. Hij is snel afgeleid en zijn klasgenoten vinden hem maar raar. Zijn ouders roepen de hulp in van Rosa de Drukte Dokter. Langzamerhand leert Kleine Mol hoe hij met deze drukte (ADHD) om moet gaan.

Pluspunt: dynamische collages in kleur, en uiteraard ook het thema. Over hoe je anders kan zijn, maar wel in jezelf moet geloven. Mol kan zich wel concentreren!

Leeftijd: vanaf 4-6 jaar. Gelezen met de dochters van 9 en 5 jaar.

4. Ik hou van jou (bijna altijd) (2017)

Verhaal: Waarom vinden we dezelfde eigenschap van iemand de ene keer leuk en de andere keer vervelend? Vuurvliegje en pissebed Lolo en Rita zijn heel anders. Het is niet altijd makkelijk om verschillen te aanvaarden... Maar heeft iemand ooit gezegd dat dat wel gemakkelijk zou zijn?


Pluspunt: pop-up boek, met karton en krantenpapier dat beschilderd werd.

Leeftijd: vanaf 4-7 jaar. Nog niet gelezen.


5. De kleur van emoties

Verhaal: Heb je een rommeltje gemaakt van je emoties? Je moet ze netjes ordenen: elk een eigen kleur en elk een eigen plekje. Dit boek helpt je daarbij.


Pluspunt: verrassend pop-up boek dat er bovenuit steekt qua kleuren, fantasievol is en echt popt! :)

Leeftijd: vanaf 4-8 jaar. Staat bij ons in de kast en we hebben het met de dochters van 5 en toen 8 jaar gelezen. Toppertje!
6

125 views

Recent Posts

See All

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page