top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

Letterfretter leest: recensie "Lotjes zorg" (Tom Percival)

Ik ontving dit boek als recensie-exemplaar via Baeckens Books. We lazen het een aantal keer met de twee dochters van 5 en 9 jaar.

 

Inhoud (op de backcover)

Lotje vindt het heerlijk om Lotje te zijn, tot ze op een dag een Zorg krijgt. Eerst is het maar een klein Zorgje, en dat is niet erg: iedereen heeft wel eens zorgen! Maar dan begint het te groeien... Elke dag wordt het groter en groter en het maakt Lotje verdrietig. Hoe kan Lotje haar Zorg kwijtraken en opnieuw vrolijk worden?


Letterfretter recensie

Visueel

Erg mooie illustraties, vrolijke kleuren en een duidelijk verschil tussen de momenten waarop Lotje zich goed en minder goed voelt. De tekst is op een creatieve manier bij de tekeningen geplaatst, bijvoorbeeld tussen 2 beelden in of in een boogje. Krijgt wel een leuke dynamiek op die manier.


Inhoudelijk

Het is een verhaal met een moraal: als je een zorg hebt, dan moet je erover praten. De jongste dochter haalde die boodschap niet helemaal uit het verhaal, de oudste uiteraard wel. Als dit in de context van een klas(thema) als boek wordt gebruikt, dan kan het natuurlijk nog meer gekaderd worden en komen er ongetwijfeld nog meer voorbeelden aan bod van klasgenootjes met zorgen.


Reactie van de kinderen

In het begin vonden de kinderen het kleine zorgje nog schattig omdat het zo leuk getekend is. Daarna is het wel wat overweldigend.

Ze vonden allebei het stuk met de regenboog veruit de allermooiste pagina.


Andere boeken van dezelfde auteur?

  • Helemaal Norman

  • De zee zag het

  • De brief van Herman (hebben wij al gelezen met de kinderen, was heel leuk)

In het kort

Auteur: Tom Percival

Uitgeverij: Baeckens Books

Gepubliceerd in: 2019

Taal: Nederlands

Genre: Kinderboek

Rating: 4/5168 views

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page