top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

De Boekenkast van... WendyHoeveel boeken heb je?

Momenteel heb ik een 400-tal boeken. Waaronder de gevestigde waardes: Gejaagd door de Wind, Het Parfum van Suskind, De kleine Prins, De parel, ...


Hoe is het allemaal begonnen?

Als kind waren er bij mij geen boeken in huis. Enkel strips die we met ons eigen zakgeld kochten. Wanneer ik met een boek in aanraking kwam, was dit door de verplichte leesopdrachten en keuzelijst op school. Lezen was voor mij dan ook een pure opgave. Wendy: “Ik was toen allergisch aan het woord 'bibliotheek'.” Dat veranderde toen ik mama werd van 3 kinderen en de oudste (Gaelle) leerde lezen. Met mijn dochter trok ik naar de bib, want Gaelle wou continue oefenen en lezen... Terwijl mijn dochter de tijd nam om boekjes te bestuderen, vroeg ik mij af of ze ook 'leuks' hadden voor volwassenen. Maar waar moest ik beginnen, ik kende geen auteurs en in mijn vriendenkringen las niemand...


Elke keer kwam ik met lege handen naar huis. Tot een buurvrouw mij een ECI klassieker uitleende: “Als de katoen rijpt". In het begin voelde ik mij opgelaten: ik die plots een boek van 620 pagina’s zou lezen :)


Na dit boek, was het wachten tot een nieuwe collega mij meenam naar het Boekenfestijn. Zij las vooral thrillers. Door haar leerde ik Deflo kennen, Simon Beckett,... maar ook James Grippando met "De Erfenis"!


Toen ik van job veranderde, gaf een van mijn bejaarde klanten mijn eerste Jill Mansell en Katie Fforde mee naar huis. Mijn favoriete genre was een feit: feelgood

Wendy: “Ondertussen ben ik helaas nog steeds de enige in de familie en vriendenkring die verzot is op boeken. Maar ze denken wel aan mij door de jaren heen, kreeg ik donaties, boekenbonnen en boeken cadeau. Dit resulteert in dit kleine bibje."


Het gelukzalige gevoel dat ik krijg wanneer ik het kamertje binnenga, valt niet te beschrijven. Ik word er gewoon zo vrolijk van!


Wat zijn je lievelingsauteurs?
73 views

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page