top of page
  • Writer's picturemaster letterfretter

Binnenkort in de bib: recensie "Kinderbakboek" (Rutger van den Broek en Mark Haayema)

Nog voor het in de rekken ligt... Bakken met kinderen en nog veel meer! De oudste dochter had meteen zin om bij te leren van haar naamgenoot.

 

Korte inhoud

Een mengeling van recepten, verhaaltjes en grappige gedichten. Geschreven door twee jongemannen en gericht op kinderen.


Letterfretter recensie

Het boek begint met een stukje productkennis: welke materialen heb ik nodig, welke technieken zijn er, wat zijn de meest gebruikte ingrediënten bij het bakken. Dan komt de familie Bakker op de proppen met een paar gedichten en weetjes. Daarna gaan de recepten van start.

Die recepten zijn ingedeeld per seizoen. Ik zag voornamelijk zoete gerechten en maar 2 hartige baksels: pizza en speltbroodjes. Daar hadden we er nog wel wat meer van kunnen gebruiken, misschien een idee voor deel 2?

De afwisseling met de gedichten is tof voor jonge lezers. Dan kunnen ze het boek ook nog op een andere manier bekijken dan enkel voor het koken. Per recept staat er een inleiding bv over bananenbrood: dat je dit het best maakt met bananen die toch maar op de schaal blijven liggen.

Wij kozen voor het muisjesschuim, wat een makkie leek maar het niet was :) na een eerste mislukte poging om het eiwit schuimig te krijgen, hing bij de volgende versie het muisjesschuim helemaal tot tegen de keukenmuur. En aan mijn mouwen, en in de dochter haar hals... Maar lekker was het wel!


Aanbevelen?

De foto's zijn mooi en de recepten lijken goed uitgelegd, hoewel het nog altijd te moeilijk is voor 6-jarigen om dit alleen te doen. De benamingen en ingrediënten zijn ook heel Nederlands (ratjetoe, kruidnoten met speculaaskruiden). Dus wel even opletten voor je een recept uitkiest! Vergeleken met "Mijn kind bakt graag" van MamaBaas: dat boek is veel eenvoudiger en meer op de Belgische kinderen gericht.


In het kort

Titel: Kinderbakboek

Auteur: van den Broek - Haayema

Uitgeverij: Rubinstein

Gepubliceerd in: 2019

Taal: Nederlands

Genre: Non-fictie, kookboek

Bladzijden: 151

Rating: 3/534 views

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page